Un eveniment special

Am participat saptamana trecuta la B-FIT in the Street si scriu despre asta pentru ca mi-a placut atat de mult si m-am simtit atat de bine, incat cred ca doar daca imi amintesc de copilarie regasesc starea pe care am avut-o. Cu vreo 2 ani in urma, treceam prin Piata Universitatii si am vazut pe strada o parada cu personaje imbracate colorat care mergeau pe catalige si toata lumea se oprise ca sa le vada. M-am gandit ca e vreun fel de spectacol si am mers mai departe. Anul trecut, in perioada B-FIT in the Street am fost plecata din Bucuresti si mi-am zis ca anul acesta trebuie sa merg neaparat. Am fost inca de joi, de la deschidere, am ajuns in Piata chiar cand se costumau artistii ca sa intre in prima parada. Cel mai mult imi doream sa-i vad pe Flag Wavers din Italia si, de fapt, am mers si in urmatoarea seara doar cu gandul sa-i vad pe stegari. Era atat de aglomerat, incat i-am vazut abia dupa ce m-am urcat pe pervazul unei ferestre de la parterul unei cladiri si cred ca sunt ani de cand n-am mai facut asa ceva. Toate pozele pe care le pun aici sunt luate din albumele publicate pe FaceBook de catre cei de la B-FIT in the Street.

fw

Apoi m-am intalnit si cu alte trupe prin centrul istoric si era o super atmosfera. Preferatii mei au fost Acrobatic Kenia care nu doar ca au avut niste show-uri foarte interesante, dar aveau si o energie foarte buna. Eu sunt pasionata de frumusetea corpurilor in miscare iar acesti acrobati au fost speciali:

ak2

Mi-au placut foarte mult si Audrey Hepburn & Poodle Lulu din Gemania

ah

Sambata seara, in Piata George Enescu, un spectacol special, GLOBE, al unei trupe din Olanda. La fel, o atmosfera foarte frumoasa, lume foarte civilizata, vremea minunata, ca-n fiecare seara de festival. Iar spectacolul, numai daca stau sa ma gandesc cat s-a putut munci la asa ceva, a fost wow. Pentru ca sunt cam agorafoba, am stat in afara spatiului in care s-a desfasurat, am gasit loc printre alte sute de oameni pe trotuarul din fata Muzeului de Arta si l-am vazut cam din lateral, dar daca as fi fost acolo, printre spectatori, ar fi fost o experienta si mai puternica.

Nu am apucat sa-i vad pe toti cei care au participat in festival dar mi-au mai placut si cei din fanfara burlesca Imperial Kikiristan, pentru ca dadeam de ei peste tot si cantau neobositi, veseli si determinati.

iki

Mi-a placut enorm la B-FIT. Pentru ca n-am mai avut o stare asa de buna la un festival din copilarie, cred. Pentru ca nu m-as fi asteptat sa ma mai cocot pe colo, pe colo, ca sa vad spectacole, la un loc cu alti oameni cocotati. Pentru ca imi voi aminti cu placere cum umblam pe strazi prin centrul istoric, cu programul in mana, ca sa gasesc trupele care-mi placeau si erau in jurul meu alti oameni care faceau acelasi lucru. Pentru ca au fost o vreme perfecta si o energie cum rar sunt in Bucuresti. Pentru ca a fost mult mai frumos, mai colorat, mai vesel, mai pasnic si mai civilizat decat m-as fi putut astepta.

%d blogeri au apreciat: