B-FIT 2018. Minunat.

După articole cu politică, nunți, părinți agresivi și diverse alte anomalii ale societății, a venit momentul să mai scriu și despre câte ceva bun și frumos. Iar avem în București câteva weekenduri în care o ținem pe energie bună și petrecere, a venit acea lună din an în care Bucureștiul pare un oraș civilizat. De vineri a început B-fit in the street.

Azi se termină primul weekend de festival și ceea ce am văzut în primele două seri a fost suficient ca să vă spun că e mai frumos ca anul trecut, e minunat, nu știu ce va mai urma, dar ce am văzut și ce am trăit acolo vineri și mai ales aseară, m-a impresionat și m-a bucurat 100%. Nu știu dacă vor reuși să facă ceva mai frumos de atât. Trupele invitate nu doar că sunt foarte bune, dar s-au completat excepțional. Parada de aseară a fost simply perfect cu 2 trupe spectaculoase de toboșari, 2 trupe de dansatori de cabaret, Mirror family, mânuitori de steaguri, circ mobil și artiști pe catalige intercalați foarte bine. Vineri seara eram printre primii in Piața Universității, ajunsesem mai devreme pentru că veneam de la serviciu și m-am dus direct la deschiderea festivalului. M-am bucurat să văd că slovacii Glow Drums chiar s-au ținut de cuvânt și au revenit, de data asta au fost Orange Drummers.

*Toate fotografiile din articol sunt luate de pe pagina de facebook B-fit in the street*ogr

Împreună cu alți slovaci (Mirror family și trupa de circ mobil formată din niște fete tare simpatice), au făcut senzație, plini de energie și culoare, în paradă au fost o echipă genială. Mirror family au venit a patra oară, deja mi-au devenit tare dragi.

mfci

Abia așteptam să-i văd și pe Batucada Timba din Spania pentru că mereu spaniolii au reprezentații pline de energie, veselie,  și interacționează foarte bine cu publicul. Când văzusem pe program că anul ăsta vin și stegari din Italia, mi-a părut tare bine pentru că îmi plac mult, e foarte foarte frumos și elegant tot ceea ce fac ei, au mereu niște haine foarte frumoase și știam că în trupele italiene de stegari sunt bărbați tare chipeși. De data asta, recunosc, era unul singur care mi s-a părut tare frumușel, Gianluca, un simpatic elegant și nu încetează să mă uimească la ce nivel a ajuns tehnologia, vezi un om într-un show de mânuit steaguri și în câteva minute, după niște căutări, îl găsești pe facebook și îl vezi în poze la masă cu prietenii, afli cum îl cheamă, unde stă. Revin la trupă și la ceea ce au prezentat.

sbAu avut un program spectaculos, muncit, apreciez cât de muncite sunt reprezentațiile italienilor în fiecare an pentru că, pe lângă stegari, au venit și anul ăsta cu o trupă de acrobație aeriană și au avut aseară în Piața George Enescu un spectacol care a plăcut mult. Sunt pasionată de ceea ce fac artiștii care lucrează mult cu propriul corp, dansatorii, gimnaștii, sunt fascinată de frumusețea corpului uman și de cei care fac performanță la modul ăsta.

ai2

 

Recunosc că nu mă impresionează ceea ce fac francezii, deși au fost și anul ăsta cu reprezentații deosebite dar desfășurate în ritm lent, visător, iar eu sunt genul ăla de om pe care îl convigi cu dans, energie, veselie, gălăgie. De-asta m-a vrăjit complet parada de aseară. A fost cea mai frumoasă dintre toate cele la care am participat. Oamenii ăștia de la Batucada Timba au fost cap de coloană și un fel de suflet al petrecerii. S-a dansat și s-a cântat cu ei pe bulevarde din Piața George Enescu până în Cișmigiu. Au dus publicul cu o energie și un entuziasm neobosite.

bt2018

La un moment dat nici nu-mi mai dădeam seama că dansez, credeam că de fapt mergeam. Îi spuneam prietenei cu care am fost „De-asta îmi place B-fit atât de mult, pentru că văd oamenii fericiți, că-n rest e atâta tristețe în țara asta!” Aș fi putut face acum altceva, fără să scriu despre toate astea, dar tocmai pentru bucuria pe care reușesc să o provoace artiștii an de an la B-fit, scriu despre ei. Ce poate fi mai frumos și mai important decât să vezi fericirea pe chipurile celor din jur când ai făcut ceva pentru ei? Am văzut atâta entuziasm și atâta fericire aseară în jurul meu, atâta lume dansând, râzând, m-am întors acasă cu o energie atât de bună și de curată, a fost un moment perfect. Eu sunt o pretențioasă, o exigentă, o chițibușară, dar ceea ce am trăit aseară a fost perfect, fericire 100%. Să auzi un om ca mine spunând că ceva a ieșit perfect,  e o chestie. Vremea a fost extraordinară, am avut mare noroc că n-a mai plouat, au fost zile cu 27, 28 de grade, soare, serile plăcute, primul weekend de B-fit a fost ca un dar deosebit.

Nu știu cum vor fi următoarele weekenduri, nici n-am văzut programul încă, nu știu dacă voi mai scrie despre B-fit anul ăsta dar ceea ce am trăit în primul weekend a meritat un an de așteptare. Ceea ce mă uimește e cât de repede pare să fi trecut anul ăsta, deși pentru mine a fost un an pliiin de schimbări, unele dintre cele mai importante evenimente ale vieții mele s-au întâmplat între iulie 2017 și iulie 2018, am trecut prin niște emoții și niște schimbări de mare intensitate,  dar a trecut anul ca o bătaie din palme.

De ce sunt atât de atașată de acest festival și îl aștept cu atâta interes? Pentru că este unul dintre puținele mele momente de distracție adevărată din întreg anul. Eu nu consum alcool, nu fumez și sunt complet anti droguri. Evit petrecerile și locurile unde întâlnesc așa ceva și asta îmi limitează foarte mult ieșirile în locuri de distracție. Vreau distracție la maxim dar clean, fără aiureală, urlete, beții și tot circul aferent. Asta îmi oferă B-fit. Dansez pe stradă, mă entuziasmez, văd lucruri minunate, artiști care iubesc publicul și au muncit mult la show-uri, dar la modul de maximă decență și civilizație. Încă un lucru și închei. Dacă tot am adus vorba de droguri, unul dintre motivele pentru care nu m-aș droga niciodată este acela că nu vreau să-mi obișnuiesc creierul cu stări de bucurie mai mari decât cele pe care le trăiesc în mod obișnuit. Vreau ca cele mai mari bucurii ale mele să fie autentice, să păstrez capacitata de a simți ca un copil când trăiesc ceva frumos. Nu mi-aș ierta dacă aș ajunge în stadiul să văd peisaje minunate, să stau cu marea mea, să dansez pe stradă la B-fit sau să fiu cu un bărbat iubit și să mă gândesc „Dar nu e așa bine ca atunci când iei droguri”. Nu vreau ca niște iluzii să umbrească autenticul.

Vă doresc o săptămână frumosă, sunt în urmă cu muuulte articole pe care am vrut să le scriu, mi-a fost un dor imens să scriu și n-am avut timp.

 

 

 

 

Un gând despre „B-FIT 2018. Minunat.

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: