Cin’ să fie, cin’ să fie?

Citeam ieri un articol despre un sondaj de opinie care plasează psd pe locul 1, în condițiile în care au rămas mai puțin de 2 săptămâni până la europarlamentare. Explodase lumea în comentarii: „Țară de proști ce sunteți, cum puteți să votați tot cu ăștia? Nu sunteți normali la cap? Asta am ajuns, să ne decidă soarta toți asistații social, toți bețivii, pensionarii senili…” etc, etc. Erau multă furie și stupoare. Iată o mică povestire care poate că vă va pune un pic pe gânduri:

Cea mai bună prietenă a mea, Andreea. Am mai scris aici despre ea, e psiholog, e unul dintre cei mai inteligenți oameni pe care îi știu. A vizitat o grămadă de țări în excursii sau la conferințe, casa ei e plină de cărți, poți vorbi cu ea despre orice, e un psiholog bun, crescută bine, părinți intelectuali. Mereu când venea vorba de alegeri, ea spunea că nu ține cu niciunii și că își anulează votul. Știa că eu sunt anti psd și că îi numeam în toate felurile pe simpatizanții lor. La alegerile pentru Primăria Generală, în 2016, a spus că la fel a făcut, că și-a anulat votul, dar că ar fi votat cu Firea pentru că ea este feministă și i s-ar fi părut un gest ok ca să sprijine o femeie. I-am zis: „Băi, tu ai înnebunit? Cum să faci așa ceva? Când e vorba de o ființă ca aia, dă-l naiba de feminism, n-are rost!” A zis că ea totuși s-a gândit că poate ar fi fost un gest ok, între femei. Până la urmă, „feminismul” stil Piața Rahova a învins și a câștigat Firea. Mi-e silă de ea, n-am cuvinte să spun ce silă îmi provoacă. Anul ăsta, la ziua Andreei, eram la masă cu ea și încă o amică, o sărbătoream.  Din vorbă în vorbă, ea zice: „Oricum, și nu-mi pare rău că am votat cu Firea. Mă bucur că a luat, chiar mă bucur că am votat cu ea.” Am rămas fără replică. Nu știu ce m-a deranjat mai tare, faptul că e la nivelul să voteze cu psd sau faptul că, deși ne știm de ani de zile, m-a mințit. Apoi m-am gândit că poate și alte dăți a votat cu psd în loc să-și anuleze votul și a mințit, ca să nu intre în polemici cu noi, prietenii ei, care detestăm adunătura aia de mafioți ordinari. Dacă o vezi, o auzi vorbind, argumentând și cât e de progresistă și de occidentală,  ai băga mâna în foc că nu votează psd. Dar iată, ai rămâne fără mână.

După ce Guță a făcut maneaua cu trandafiri și restul lălăielii aberante cu dedicație pentru psd, unii au fost șocați că mulți maneliști l-au porcăit și l-au înjurat în toate felurile pentru ce a făcut. Unul chiar zicea cât e de dezamăgit că maneliștii nu votează cu psd, pentru că el așa credea, că sunt niște proști de-ai psd. În mintea unora, „om care asculă manele=votant psd”. Iată că nu-i așa. Am văzut niște poze de la protestul anti psd de la Iași, erau în prim plan 3 țigani, dar de-ăia super țigani, un bărbat și 2 femei, una dintre ele cu batic, ca o florăreasă, aveau pancarte cu „jos psd, jos mafia”, în condițiile în care toată lumea crede că țiganii sunt asistați social care votează cu psd. Uite, că nu toți sunt așa. Cei care au strâns semnături pentru campania USR fără penali în funcții publice, spuneau că au semnat și țigani de-ăia super amărâți. De-asta cred că cel mai bine e să nu generalizezi. Eu am ajuns să nu mai fiu sigură de nimeni, de când am văzut ce gest a făcut prietena mea. Și cine știe câți ca ea, care or merge prin cafenele hipsterești, spun că nu fac politică dar evită dicuțiile doar pentru că ei votează cu psd? De ce? Dracu știe. Jur că n-am nicio expliație. Andreea spunea că ea consideră social democrația cea mai bună doctrină politică. Eu am studiat în facultate Doctrine Politice și da, social democrația, ca doctrină, e the best. Dar ce treabă are social democrația cu adunătura asta de mafioți rusofili care ne-a încălecat? Să votezi cu Firea pentru că ești feministă și să votezi cu Dragnea, Grapini&co pentru că agreezi social democrația, mi se pare ceva inimaginabil. Dar iată că s-a întâmplat.

Everybody hates Dragnea. Everybody hates Dăncilă. Toată lumea înjură psd pe facebook, pe forumuri, pe stradă, pe unde vreți voi. Și-atunci, cum naiba ies primii în sondaje? Cine îi votează? Uite, exact oamenii la care nu te aștepți. Dar nu afli, pentru că sunt lași, nu-și asumă. Mama spune: „Tu crezi că iese cine vrem noi? Câștigă cine vor străinii, că ăia ne conduc. Degeaba ne agităm. Străinilor le convine să îi țină marionete pe proștii ăștia.” Recunosc, asta ar fi cea mai tristă variantă, votul tău să fie 0 în țara ta. Vă mai zic un lucru și închei. Dacă ai mintea dusă cu sorcova, votezi cu psd, asta e clar ca 1+1=2. Dar există o categorie de oameni pe care eu o plasez sub votanții psd. Cine? Ăia care nu votează, care spun că pe ei nu-i interesează politica, că oricum toți sunt la fel, că n-au fost în veci la vot și nu-și fac probleme.  O babetă decrepită care se uită la Antena 3 și moare după Dragnea și Dăncilă dar urăște „sorosiștii” lui Iohannis, măcar are naiba o idee despre politică, votează cu psd, ne lasă pe mâna unor idioți, dar se implică într-un fel, în pizda mamii ei de babetă, că de-aia le dau mafioții ăștia pensii mărite și făină și ulei, pentru că mizează pe votul lor, îi știu cumva implicați. Dar un fandosit care nu știe nimic despre partide, care n-a pus mâna în viața lui pe un buletin de vot, ăla e jegul suprem. Pe ăla se pișă babeta cu vezica ei incontinentă de menopauzistă. Că de-aia am ajuns unde suntem. Tu te piși pe el de vot, decrepiții psd-ului se pișă pe noi toți. Toată lumea dă cu „huo” la psd, dar poate vezi că iar câștigă ei. De ce, cum, prin ce ghinion, cine să fie oare ăia care votează cu ei?

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: