Noutăți de bine

Pentru că simt o sete uriașă să aud lucruri bune, să văd știri decente, după tot circul în care se zbate țara în zilele astea (circ exagerat cu nesimțire de politicieni, pentru că e luptă pe viață și pe moarte în campanie), vă povestesc ceva ce nu-i tocmai noutate, dar mie mi-a mers la suflet. Și dacă tot e blogul meu, scriu despre ce-mi place.

Nu am tv, m-am scârbit complet de uitatul la șiri, de aceea nu știu cât de mult a fost mediatizată revenirea sportivilor români de la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Nu aș fi știut prea multe despre asta dacă nu aș fi fost clienta celor de la bazinul Casa Campionilor-Navi. Mi-a plăcut foarte mult acolo, le-am dat un like pe fb și așa am aflat că doi dintre înotătorii din echipa lor, Bianca și David, au câștigat medalii la FOTE. Uite-i, ce drăguți sunt:

4

Având în vedere halul de sedentarism în care au ajuns să se zbată oamenii, cred că trebuie acordată sportului o atenție din ce în ce mai mare. E minunat să faci sport, îți schimbă complet viața, nu doar că te ajută să ai un aspect decent. Am mai povestit aici cum, din simpla intenție de a înota pentru sănătatea coloanei mele, am ajuns pasionată de înot până la detalii la care nu m-aș fi gândit. Eu fac agrement, dar la performanță sunt multă ambiție și dedicare. Am făcut 3 ședințe de înot la Casa Campionilor cu Cătălin Becheru, coordonatorul antrenorilor de acolo, și vi-l recomand. Te pregătește în stil de performanță, dar e relaxat, spiritual și complet pasionat de înot. Am niște amintiri tare plăcute de acolo.  E bazin descoperit, nou, eu am fost în iunie și serile la bazin erau minunate. Eu, care la înot lăsam în voie copilul din mine, am văzut într-o seară un miriapod pe fundul bazinului și i-am zis lui Cătălin că e un miriapod în apă. A venit cu un fel de minciog să îl culeagă și zicea că e la vânătoare de miriapozi. Era așa plăcut afară, miroseau teii, eu mă zbăteam prin bazin cu o plută roz, mai înotau primprejur câțiva oameni și proful culegea miriapodul. E o atmosferă frumoasă acolo și dacă nu mi-ar fi dat rateuri șoldul stâng și n-ar fi trebuit să fac pauză, aș mai fi mers. E un loc unde se face performanță și uite ce rezultate au. Iată, încă o poză cu tinerii de la performanță, făcută la bazinul Miramar (fotografiile sunt de pe paginile de facebook FRNPM și CS Navi).

mira

Știți ce e în dreptul tavanului? Susținere pentru bucățile de tencuială care cad, pentru că este un bazin foarte vechi, ceaușist. Ei fac antrenament la performanță, cade tavanul pe ei, dar câștigă medalii. Pentru videoclipurile videochatistelor în Ibiza sunt bani? Sunt. De-asta apreciez enorm tot ceea ce se face în țara asta pentru lucruri decente, pentru sport, pentru cultură, tocmai când știi cu câte eforturi sunt făcute, când alții se țin doar de furtișaguri și gargară. Iată ce lucruri frumoase se întâmplă, ce rezultate obțin niște tineri ambițioși, ce poate fi în prime time, dar se înfig în ochii românilor numai rele. Oameni decenți și buni fac zilnic lucruri minunate în țara asta.

 

 

%d blogeri au apreciat: