Să fiu și eu

în ton cu toată lumea și să-mi dau cu părerea despre alegeri.

Înaintea primului tur eram, conform veșnicei mele naivități, foarte relaxată, chiar bucuroasă. Mă gândeam: „Ce bine că vom avea în turul 2 niște oameni decenți, Iohannis și Barna! S-a civilizat și țara asta, o să avem de ales între 2 sibieni, ne curățăm naibilor de jighimele sudiste măcar la prezidențiale. N-o să ia Barna, clar, dar turul 2 va avea o față civilizată. E de un minim bun simț să votăm cu Barna în primul tur, ca să nu ajungă distrusa vieții în turul 2, chiar dacă nu va câștiga el. Măcar atât putem face.” Așa mă gândeam eu. Era un calcul matematic de clasa a treia că dacă Dăncilă era pe locul 2 în sondaje și Barna pe 3, trebuia votat cu Barna ca s-o zbori pe ea de acolo. Nu cu Paleologu,  nu cu Paleoliticu, nu Diaconu, dracu sau lacu, pentru că a vota cu ăia însemna s-o favorizezi pe țață. Vot Barna. Logică de clasa a treia.

M-am dus pe 10 noiembrie până la Romancierilor, unde am secția de votare, am votat cu Barna, mi-am văzut liniștită de ale mele. La 10 noaptea am deschis tv-ul să văd rezultatele. Inițial, jur, am crezut că-i glumă. Apoi, când mi-am dat seama că nu e glumă, primul gând pe care l-am avut a fost că i-aș fi strâns de gât pe ăia care au votat cu Paleologu. Se făcuse 12 noaptea, a doua zi urma să merg la serviciu și eu nu adormeam, mă tot foiam în așternut, nu eram supărată, nu eram nervoasă, era o stare pe care n-o pot explica. Ceva între mâhnire și năuceală. Mă apropii de 40 de ani și mai bine de jumate din viață mi-am irosit-o într-o țară de dobitoci care scot din cursa pentru prezidențiale un om civilizat dar lasă o distrusă manipulată de niște mafioți ordinari. O să trăiesc restul vieții și o să mor în aceeași țară cu ăștia. Adevărul care ne zburlește părul. De-asta nu mai reușeam să adorm. A doua zi, la serviciu, toată lumea care mai de care, unii nervoși, unii șocați, unii indiferenți, etc, etc. Mi-am zis că nu mă mai duc în turul 2, nu mai bat drumul de la Dristor la Romancierilor și dracu să-i ia pe toți, să câștige Dăncilă și să ne ducem toți pe copcă. Am și spus asta vreo 10 zile la rând, ba chiar mă gândeam că dacă mă enervez, votez cu ea, să ne-o luăm în bot așa cum merităm. Când am văzut că Iohannis a ales ce reprezentanți ai presei să-i pună întrebări, am zis că nivelul la care cădem e sub ce ne-am imaginat. Acum a prins Iohannis momentul să ne scuture pentru că din 2016 l-am lăsat cu psd pe cap. Zici că-i o glumă proastă ce trăim de 2 săptămâni. Totuși, am văzut ce s-a mai vorbit, cu ce a mai apărut fiecare, iar faza de azi, cu căruța de la gară și cu măcănitul rațelor, m-a convins: merg și votez, frate, că nu vreau să mai aud de așa ceva. Chiar nu mai suport atâta ratare și atâta penibil. Să mă piș pe căruța lor, că parcă am fi blestemați, numai jumătăți de creiere să se perinde pe la putere. Proști la Guvern, proști la Parlament, proști la televizor, proști cântăreți, proști la supemarket, la piață, la școală. Nu mai scăpăm de curve și proști. Țara videochatistelor și a prostovanilor.

Primul articol pe care l-am scris în 2019 a fost despre cum, dacă aș fi Iohannis, mi-aș da demisia și aș lăsa românii cu ce au votat la parlamentare, cu psd. Să le iasă pe ochi. L-am votat în 2014 și, din 2016, l-am lăsat să îl terfelească psd în toate felurile, după ce le-am permis să pună gheara pe Guvern și Parlament. Cât am înghețat în stradă la proteste? Cât a trebuit să ieșim iar și iar pe frig, pe ploaie, pe polei, până când unii au și ajuns bătuți? Cât ne-a crăpat obrazul de rușine când ne-am văzut făcuți de rahat în lume de o marionetă nesimțită care n-a refuzat un post în care nu avea ce căuta? De-asta o să votez duminică. Pentru că nu mă las luată de val și am toate chestiile astea vii în minte. Am cunoscut în decursul timpului persoane care spun că nu votează pentru că toți sunt la fel, că nu face niciunul nimic bun, etc, etc, le știți placa. Sunt atât de slabi de minte, încât nici nu sunt în stare să urmărească parcursul unui partid sau al unor politicieni. Sunt sub nivelul anteniștilor care bălesc după Dăncilă. Pentru ei, toți sunt la fel pentru că dacă ești ultra prost, nici n-are cum să te ajute craniul cel gol să poți face diferența între Dăncilă, Barna sau Iohannis. Mereu îi voi evita pentru că bubuie de prostie. Nea Gheorghe și tanti Mărioara votează cu psd pentru că le-au dat o găleată, pozează în naționaliști, par oameni de treabă, simt că sunt de-ai lor. Dar nea Gheorghe și tanti Marioara fac diferența pentru că ei votează. Ei ne-au pus psd în cap din 2016 în timp ce prostul fudul zicea că toți sunt la fel și nu vota. Dacă votezi cu psd, te compătimesc, ești praf. Dacă spui că nu votezi, că nu te interesează, ți-aș da un șut în cur să zbori până afară din galaxie. Oricum, nu e suficient să votezi și gata. E democrație, noi i-am ales, noi îi plătim și trebuie să fim constant cu ochii pe ei să vedem ce fac pentru țară. Prostie? Protest. Altă prostie? Protest masiv. Iar prostie? Alegeri. Alții. Până se învață minte că nu fac cu noi ce vor doar pentru că i-am votat. Plătim prețul anilor de dictatură în care nu puteam protesta și am rămas așa, ca niște copii bătuți ce nu văd cale de ieșire și nu văd nici când au devenit adulți.

Știți de ce îi apreciez foarte mult pe cei de la USR? Pentru că s-au implicat în politică deși au vieți suficient de bune cât să nu aibă de ce să le pese. Dar ei s-au băgat în troaca asta ca să ne scoată cumva din căcat. Sunt inteligenți și au educația care îi ajută să aibă joburi bine plătite. Nu au intrat în politică pentru a fura, ca nehaliții care ne jumulesc de 30 de ani. Doar că în democrație oamenii îi aleg pe cei de care se simt reprezentați. Câți oameni ca cei din USR aveți în jurul vostru? Suntem țara în care violența domestică și vânzările de băutură rup topul, țara cu locul 1 la videochat, dar primii și la migrația de oameni bine școliți. Avem un gros de asistați social, de prostituate care și-o scormonesc în fața camerei, de leneși needucați care o ard toată ziua la păcănele și la casele de pariuri sportive. Băutura și lipsa de educație au dărâmat țara asta. Sunt mulți și pe ei nu-i reprezintă USR. That’s a fact. Sunt prost, leneș, vreau doar mici, bere și să fac niște șmecherii ca să trăiesc. De către cine mă văd eu reprezentat? Sau sunt o bătrână semialfabetizată, toată viața am făcut copii și am luat bătaie, știu doar drumul casă-biserică, îl iubesc pe tata popa și ascult sfatul lui. Cu cine îi zice tata popa să voteze? Mai faceți voi niște mici scenarii cu personaje de genul ăsta și vedeți ce iese. Nu ăștia 30 de ani ne-au distrus, cât anii ăia în care stăteam pe întuneric, ne era frică să spunem bancuri, ne băteam la cozi și ne mulțumeam cu puțin. Acolo a fost baza distrugerii românilor. Am învățat că suntem mici, proști, coruptibili, că e grav să avem păreri sau să protestăm. Am învățat să nu mai avem încredere în cel de lângă noi și să nu empatizăm. Nu mai trăiam, ne descurcam. Nu mai ieșim din încâlceala în care fiecare se tot descurcă, în coconul lui de om lipsit de empatie și solidaritate. Am învățat să ne târâm și nu ne mai ridicăm odată.

 

%d blogeri au apreciat: