Ce-am semănat…

După ce am trecut de panica și acomodarea din primele săptămâni, am început să văd și alte aspecte ale situației în care suntem și, cel mai important, am înțeles că suntem într-un moment în care, ca niciodată, fiecare culege ce a semănat. E ca atunci când vine iarna la țară și, până primăvara, trăiești exact cu ce ai în cămară, în funcție de cât ai pus osul la treabă. Mă uitam în seara asta la scandalul din Hunedoara, văzusem zilele trecute alte atacuri asupra poliției, ale infractorilor veniți de prin alte țări. Ce am păzit 30 de ani? Înainte nu mișcau în front. După Revoluție, ajutoare sociale, toate porcăriile trecute cu vederea, lăsați să plece liniștiți în Vest unde au făcut numai blestemății dar nu i-a luat nimeni înapoi să pună parul pe ei. Din contră. Ei făceau câte 10 copii pe care îi creșteau din impozitele noastre sau din infracțiuni prin Vest, noi niciunul. Așa, să fie bătaie și scandal cu cei pe care i-au încurajat să se înmulțească pe spatele oamenilor serioși și care ne-au făcut de rahat în toată Europa fără să pună cineva joarda pe ei. Să se bată cu poliția și pomanagiii autohtoni de la ajutoare sociale, că așa i-au învățat, lene și pomană iar acum fac foamea. Eu știu un lucru: dacă ai oxiuri sau tenii, iei tratament ca să treacă, nu mănânci mai mult ca să-i hrănești. Dacă nu îi stârpești, se hrănesc din tine până te seacă de puteri. Cine a încurajat paraziții în societate, să suporte consecințele. Toate căcaturile se plătesc la un moment dat.

Mi s-a făcut capul mare în decursul timpului că eu nu m-am măritat, că sunt prea pretențioasă, că n-are rost să aștept un om așa cum îmi doresc pentru că oricum, suntem toată ziua la muncă amândoi și ne vedem rar, deci bărbat să fie, că detaliile nu contează (jur că mi s-a spus asta). Nu-mi doresc să fiu acum în izolare în locul celor care s-au căsătorit doar ca să bifeze și asta. Să te uiți toată ziua în ochii cuiva pe care l-ai ales de soț doar pentru că are penis și pentru că poate căra sacoșe sau bate covoare, să stai acum 24/24 cu el și să îți mai și dea târcoale ca un disperat că vrea sex, să îți vină să ieși pe geam doar ca să scapi de viața pe care ai ales-o, e chiar nasol. Suportăm consecințele prostiilor pe care le-am făcut? Le suportăm. Dar cui îi rupea nașa turta în fața blocului și era țanțoșă că o să fie femeie măritată? Cine a avut minte și răbdare, e acum lângă un soț iubitor.

Mi-a fost foarte frică de singurătate, simțeam că fac atacuri de panică la începutul izolării, la gândul că voi sta singură, când doar ce-mi luasem casa. Primele două săptămâni au fost grele. Apoi am intrat într-o rutină atât de plăcută, dorm o grămadă, mănânc bunătăți, îmi aranjez prin casă, mă plimb cât avem voie legal, citesc, fac multe lucruri care-mi plac și fiecare zi a devenit foarte frumoasă. Dacă m-am acomodat cu singurătatea în condiții atât de dure, n-am de ce să mă mai tem de singurătate de-acum încolo. Astea sunt consecințele alegerii mele de a fi singură. Ce am semănat, culeg.

Foarte mulți oameni trăiesc doar pentru azi. Nu-și pun bani de-o parte, muncesc la negru, toarnă plozi deși abia au ce mânca. Cum i-a prins momentul ăsta? Cum vor fi în iunie, în iulie? E un moment care ne-a trezit pe mulți dintre noi (nici eu n-am bani puși de-o parte dar banii de un salariu îmi ajung lejer 2 luni pentru că nu am agățat de mine plozi dacă știam că nu sunt milionară). Clar voi lua în calcul să pun bani de-o parte, dacă trec cu bine de situația asta. Mulți suportă acum consecințele muncii la negru; ale salariului minim trecut pe cartea de muncă, pentru că iau un rahat de șomaj tehnic, dacă-l iau. Și eu am fost o visătoare dar m-a trezit un om altruist, care știa că am un rahat de job, și m-a tot bătut la cap: „Caută un serviciu bun, nu mai sta așa, că nu știi ce se poate întâmpla.” și m-a urnit într-un final și am ajuns într-o multinațională uriașă care își va porni motoarele după ce ieșim din case. Cred că a venit momentul în care nimeni, nimeni să nu mai permită să lucreze la negru, momentul în care oamenii să realizeze clar că dacă alegi să trăiești ca un carcalac, vei fi strivit cu ușurință.

Ce v-am zis eu în 2018 și 2019? „Nu mai stați în case, cu Dăncilă premier, cu idioții ăștia la putere, frate, să-i dăm jos, că ne nenorocesc! Nu mai faceți glume că arată Dăncilă ca o nașă, nu mai râdeți ca proștii, că noi râdem și ăștia ne scufundă în rahat!” V-am zis? V-am zis. Unii am ieșit, am tot protestat, dar majoritatea unde a fost? Acasă. Acasă să stați și acum și când veți ieși din case, să vă descurcați cu sărăcia și mizeria, că au făcut nemernicii ăia bugetul praf și nu au lăsat nimic pentru situații ca asta. Ați tolerat Dăncilă, Olguța, psd? Ați stat acasă? Stați și acum, că stați bine. Mai râdeți de freza lui Dăncilă, că femeia acum stă la ea în vilă, cu curul pe mii de euro puși de-o parte. Suportăm consecințele alegerilor noastre.

Uitați-vă cât de ușor își revine Germania, o țară civilizată, în care oamenii respectă regulile, au condiții bune de trai, pentru că sunt disciplinați și muncitori. Uitați-vă ce a făcut la noi Biserica Ortodoxă, care a spălat creierul enoriașilor până i-a făcut dependenți și de o bășină de-a preotului. M-am pomenit în seara asta la ușă cu o vecină, fără mască, fără mănuși, cu o lumânare în mână, că luase ea lumină de la cineva care luase de la altcineva de pe stradă, i-am închis ușa în nas și apoi s-a apucat să sune pe la toți vecinii. Asta face Biserica Ortodoxă, le plimbă în noaptea asta boala din ușă în ușă. Credeți că nu se ia ușor un virus? Oricine, absolut oricine pierde picături minuscule de salivă când vorbește. E suficient să-ți zică „Hristos a înviat” și să ajungă picăturile fix pe fața ta. Sau pe mâinile tale când iei lumina și apoi să duci mâna la gură. Nu s-au lăsat ăștia de la biserică, n-au vrut să-și scape enoriașii din gheare și cu asta basta. Cei care au leșinat după o lumânare aprinsă și după niște pâine sfințită vor suporta consecințele. Cine vrea civilizație, se poartă civilizat. Cine vrea necivilizație, o poate construi cum are chef. Nu poți apăra omul de propria prostie. Dar da, dacă peste 2 săptămâni inconștienții ăștia umplu spitalele,  noi mai stăm încă 2 luni în casă. Să ne asumăm și noi consecințele faptului că am rămas într-o țară cu niște spălați pe creier care își pun sănătatea în pericol bălind după o lumânare aprinsă, ca niște lobotomizați.

2020 e un an care ne-a adus fiecăruia rezultatele alegerilor făcute. S-a tras linie și fiecare, în căsuța lui, se descurcă cum poate cu rezultatul a tot ce a construit.

Vă doresc să fiți sănătoși, să treceți cu bine de această perioadă și să aveți apoi inspirația și voința de a repara tot ce nu vă place acum la viețile voastre.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: