Virtual

Gata distracția, am dezinstalat Tinder, 10 zile mi-au fost de ajuns. M-am lămurit cum stă treaba, aștept să ieșim din „gripa ucigașă” și tot pe interacțiunea reală mă bazez. Îmi permit să vă dau câteva sfaturi referitor la aplicații/site-uri de dating, sunt mai degrabă pentru femei, dar poate ajută și bărbaților.

*Nu dați detalii referitoare la locul de muncă și zona în care stați. Dacă ești sinceră și spui, cu cele mai bune intenții, că lucrezi la Vodafone unui tip cu care tocmai ai schimbat 3 vorbe, s-ar putea să se dovedească un grobian sau un bolnav mintal și să te aștepte la intrare la Vodafone, să se răzbune că i-ai dat unmatch. La fel, dacă îi spui că stai peste drum de metrou Izvor, te poți pomeni că pândește blocurile din zonă. N-or fi mulți așa, dar dacă ai ghinion, stai și faci reclamații la poliție și știți cât sunt de competenți și cât le pasă de agresiunile împotriva femeilor. Mai bine să fii precaută, decât să-ți găsești necazul când căutai distracție. Dă detalii vagi necunoscuților, de exemplu că stai în Titan și lucrezi în multinațională.

*Chiar de-ar fi să dați swipe left la 1000 de bărbați până găsiți unul ok, mai bine așa decât să vă pomeniți că aveți match cu niște ciudați și vreți apoi doar să scăpați de ei. Am dat eu unora right doar de curioasă sau pentru că păreau așa și-așa, și m-am pomenit cu ciudățenii, cu abordări aberante și cu timp pierdut. Mai bine să vorbești cu 2 oameni decenți, decât să pierzi vremea cu 100 de dubioși/disperați/needucați.

*Dacă după 2 propoziții vă enervează cu ceva și simțiți că n-o să meargă, unmatch. E cel mai sigur sfat pe care pot să vi-l dau pentru că am învățat din prostia mea. Ziceam să nu fiu rea, să mai las de la mine, să nu judec aspru omul și ajungeam să văd că mi-am pierdut timpul vorbind 2, 3 zile cu bărbați complet nepotriviți (în special needucați și imaturi) sau mai rău, am și ieșit în 2019 cu un individ doar de jenă să nu-l resping și nu doar că mi-a stricat ziua, m-a și speriat. Fără indulgență când e vorba de timpul vostru și de persoane cu care vreți să interacționați și real!

*Nu continuați discuția cu bărbați care vă presează să ieșiți. În mod normal, orice femeie ar trebui să facă asta instinctiv dar unele sunt mai slabe de înger și cedează. Dacă i-am zis o dată că nu vreau să-i dau numărul de telefon sau că încă nu vreau să ieșim și, după 5 minute, îmi cere iar numărul sau zice să ieșim, unmatch. Vrei o relație cu un abuzator? Vreo 70% dintre copiii români sunt crescuți în abuz (țipete, bătaie, neglijență) și devin adulți abuzatori. Vreo 80% dintre bărbații români sunt macho și văd femeile ca pe niște ființe pe care trebuie să le aibă la degetul mic. Abuz înseamnă și să țipe la tine. Vrei să te streseze un nemernic? Dacă nu, nu-i permite să ajungă la tine. Valabil și pentru bărbați. Dacă vă uitați doar la ambalaj și vă însoțiți cu o isterică ce vă face drame și acasă și pe stradă, voi ați ales-o. Nu era mai bine să fiți atenți?

*Mare grijă la one night stands. Nici nu cred că mai era nevoie să zic asta, pentru că știți că unele femei au ajuns bătute, vândute sau omorâte când au acceptat să facă sex cu un necunoscut. Nu știi peste ce dai. Eu din principiu nu sunt de acord cu așa ceva pentru că o consider căderea maximă a unui om. Filmele au făcut pe mulți să creadă că e ceva incitant, senzual, modern, dar nu suntem animale și fiecare dintre noi merită intimitate de calitate, cu un om pe care îl cunoaște, respectă și iubește. Dacă vreți să trăiți ca niște oameni lipsiți de sens și suflet, asumați-vă tot ce derivă din alegerea de a face sex cu necunoscuți. Bărbații se duc după femei și căderea femeilor e căderea bărbaților. Femeile erau curtate, primeau flori și erau înconjurate cu dragoste și respect pe vremea când nu se grăbeau să desfacă picioarele cu unul abia cunoscut. O femeie trebuie să fie atentă la ce simte, la ritmul pe care îl poate impune relației, nu să-și lase creierul spălat de filme tâmpite cu femei moderne care se poartă ca niște cățele. Suntem curioși, toți avem fantezii, poate că oricine și-a imaginat cum ar fi să aibă one night stand. Dar una e imaginația și alta e realitatea. Tot la capitolul ăsta bag și relațiile în 3, pentru că am văzut pe Tinder ceva cupluri care căutau o femeie pentru un threesome. Poate că asta e o altă fantezie a multora, și eu am fost tentată dar m-am gândit mai bine și clar n-aș face-o. M-aș simți folosită, ei ar rămâne bine merci în cuibușorul lor iar eu m-aș simți o păpușă gonflabilă cu care s-au distrat. Dacă aș fi o soție responsabilă și între mine și soțul meu ar fi respect și iubire, nimeni n-ar avea ce să caute în intimitatea noastră.

*Când îți faci prima oară cont pe aplicație de dating, ar fi bine să știi că asta va face să vezi o altă parte a lumii în care trăiești. Prima oră mi-am făcut cont pe OK Cupid, în 2015. Până atunci, pentru mine bărbații erau bărbați și atât, treceau în jurul meu prin lume, ne intersectam la metrou, la magazin, în parc, la serviciu sau avusesem relații cu câțiva dintre ei. Eu respect oamenii și, dacă nu cunosc pe cineva, pornesc din start cu o părere bună despre el. Pe site-ul de dating vezi vulgaritatea, prostia, golănia, infatuarea, exhibiționismul, frustrările, agresivitatea revărsându-se spre tine când tu vrei doar să cunoști oameni. Sunt aceiași cu care te intersectezi, fără să-i fi cunoscut până acum. Pentru mine, marea revelație a acestor discuții sau întâlniri a fost să înțeleg cât de joasă e educația majorității bărbaților în România (nu că femeile ar fi mai departe). A fost sub toate așteptările pe care le-aș fi putut avea.

Dacă alegi să înoți într-o mare murdară pentru a căuta ceva prețios, trebuie să-ți asumi că poate nu vei găsi și vei ieși murdar la mal. Nu sunt omul aplicațiilor de dating, asta e, am încercat de mai multe ori, de fiecare dată la fel de descurajator. Nu doar că în 10 zile mi-am pierdut vremea cu diverși indivizi și eu îmi doream să ies, dar: 1. Măcar unul n-a fost de ieșit, m-au scos din sărite. 2. Loviturile de la cădere mi se vindecă mult mai greu decât m-am așteptat, cred că va mai dura o lună până să am siguranță pe piciorul drept, merg destul de greu și nici nu-l pot forța cu ieșit de colo-colo, deci nu are sens să duc omul cu vorba până când mă voi baza și pe piciorul drept ca să ies în lume. Voi avea cu ce să-mi ocup timpul, kinetoterapie, victoria fiecărei zile în care voi merge mai mult și mai bine, am de lucru. Ghinion, ce să zic….

%d blogeri au apreciat: