Gata și parlamentarele

Pentru prima dată, anul ăsta i-am putut înțelege pe toți cei care au votat, indiferent cu cine. M-am pus câte un pic în locul fiecăruia și i-am înțeles. Eu am votat cu USR-PLUS, nu am agreat deloc gâlceava din USR dar îi apreciez decența lui Cioloș și nu mă regăsesc în vreun alt partid. Dar să-i luăm pe rând și să vă explic părerea mea.

PSD. Având în vedere cât de puțină lume a votat, cin’ să fie oare cei care le-au adus lor procentul care i-a propulsat pe primul loc? Toată clica de pomanagii abonată la bani publici și amatoare de șmecherii cu fonduri europene. De la bugetarii atârnăței pe lângă bugetari serioși și până la ultimul fomist care vrea găleată și șapcă roșie cadou, ei sunt votanții PSD. Ei trăiesc din munca mea și a ta, pentru ei sunt impozitele alea uriașe la salariul meu și al tău. Fiicele, finii, cumetrii, amantele, soacrele, obligațiile, putorile. Trebuie să trăiască și ei, nu? Trăiesc, odată cu PSD. Ei votează. Tu ai votat?

PNL. Poate vorbesc cu păcat, dar eu nu văd mare diferență între PSD și PNL. Chiar mă mir când aud de oameni capabili în PNL, cum e Bolojan. Cred că nici măcar nu ține de partid, ține de om și na, nu poți compara Oradea cu….alți diverși. În afară de mama, nu știu oameni care votează cu PNL și nici măcar nu pot face un profil al votantului de PNL. Când mă gândesc la Vela, care a păzit interlopii la priveghi, Orban, un dubios, Iohannis, complet zdruncinat mintal de pandemia asta, Rareș Bogdan, un penibil, nici nu vreau să mai aud de PNL. Acolo e un talmeș balmeș de tipologii umane și sunt doar un PSD mai spălat. Au gestionat pandemia cum le-a trăznit, au vrut ca niște disperați alegeri deși nu s-au gândit măcar o clipă că deciziile pe care le-au luat în pandemie i-au făcut foarte detestați, și-au dat cu stângul în dreptul și rezultatul s-a văzut. Dar îi înțeleg și pe cei care votează cu ei. Le-a plăcut să stea închiși în case două luni și apreciază pe cei care mint cu eleganță. Mama iubește PNL-ul pentru că primarul mangaliot de la PNL le-a pus pavele în oraș și le pune în cutia poștală felicitări de sărbători. Deci un PSD un pic mai spălat și ceva mai elegant, după cum am zis. Multe n-or face dar au intenții bune și…gestul contează, vorba aia.

USR-PLUS. Spre rușinea mea, deși i-am votat, despre PLUS nu știu prea multe. Nici nu m-am documentat, dar nici nu prea i-am văzut ieșind cu ceva concret în lume, sau nu am fost eu pe fază, plus că sunt amestecați cu USR și singura idee cu care am rămas din campania asta e că vor o Românie fără hoție. Oricum, știam că votez cu ei pentru că niciunii din alte tabere n-ar fi fost luați în calcul de mine. Despre USR ce să zic? Ceartă și luptă pentru putere în partid, bălăcăreală, dar nu i-am văzut deciși să câștige electorat. Au ceva de idealiști ei, îți dau senzația copiilor cuminți care cred că viața va fi bună cu ei pentru că și-au spus rugăciunea în fiecare seară, că românii vor fi vrăjiți de elitismul lor și îi vor vota pentru că sunt corecți, tineri și eleganți. Wrong. Sunt nișați și nu înțeleg că grosul electoratului e format din oameni care se uită la jeguri de emisiuni la tv și din needucați care vor făină și ulei (și, mai nou, demagogie naționalistă de spitalul 9). Dacă nu știi să-i convingi pe ăia, rămâi la 15%, cu corporatiștii și elitiștii. Și n-au fost atenți sau nu i-a interesat că au fost asociați tot mai des cu acea corectitudine politică aberantă care îi pune stemă pe drapel pe cei care azi sunt bărbați, mâine femei și toată fauna asta dubioasă pentru care se tot insistă aiurea prin niște țări, dar care în România nu este deloc agreată. Votez cu USR-PLUS, sunt non violentă, am fost voluntar Accept, am mers de două ori la marș la LGBT pentru că e inuman să fie bătuți sau băgați în închisoare, dar deja pe mine m-ai pierdut dacă îmi vii cu o politică ce îmi pune moț cocoț pe unii care habar nu au ce sex au sau ce sex vor să aibă, alții care sunt în stare să te bată pentru că ești alb și albii au asuprit pe nu știu cine, deci mai bine ți-ai tăia venele pentru că ești alb, fanii drogurilor, feminismul de tip agresiv și deșănțat. Dacă USR nu demonstrează că nu-i din tagma asta, nu-i văd prea bine.

AUR. M-a pufnit râsul acum. Nu știu de ce se agită atât lumea de ei și de ce își face inimă rea. E democrație. Oamenii votează pe cei de care se simt reprezentați. Aveți cumva impresia că nu sunt în țara asta și indivizi care înghit orice demagogie? E pandemie, lumea este foarte stresată, unii și-au ieșit din minți. Incultură+criză+sărăcie=votanții ăstora. Eu mă bucur că au intrat în Parlament, ca să vadă toți fițoșii din partidele mari la ce nivel au adus țara batjocorind educația sistematic. Au vrut să țină oamenii în prostie și sărăcie ca să aibă masă de manevră, dar i-au adus în stadiul de a se coborâ până în fundul prăpastiei, i-au scăpat din mână. Foarte bine. Eu am un nivel de educație, am un serviciu bun la care am avut acces pentru că știu engleză, dar de tinerii săraci, needucați, cui i-a păsat? Părinții lor (sau chiar ei) au plecat prin diverse țări la munci grele, în România s-au simțit abandonați. Din disperarea unor oameni amărâți au venit voturile ăstora. Și cred că au mai venit voturile lor și din cei pe care PSD nu i-a mai convins. E pandemie, nu au mai primit pomanageală, PSD a fost cam în derivă și în loc de făină și ulei, discursul isteric naționalist le-a mers la suflet. Când nu prea ai mare lucru în creier, el e ușor de umplut cu ceva. PSD, un partid de oameni de ultimă speță, a făcut totuși ceva. A ținut inculții agresivi în frâu. I-a aburit acolo cu plase de mâncare, cu niște bănuți de băutură, și au fost ca sedații de la spitalul 9. Cuminți. Dacă scapi din mână unii ca ăștia și nu stai cu ochii pe ei, uite ce fac. Îți aduc AUR în Parlament. E democrație și orice scelerat are în mână o ștampilă de vot. Nu mai subestimați nicio clasă socială pentru că uite ce surprize aveți. Celor mai slabi de minte le place sexul neprotejat și mereu cei de la putere vor avea de ținut în frâu o masă de-asta de stil „moaște, băutură, scandal și pretenții inutile”. Contează cum îi ții iar în 2020 nu prea au mai fost ochii pe ei.

Nu-mi pare rău că n-am plecat din țară. Știți vorba aia „decât codaș la oraș, mai bine-n satul tău fruntaș”. N-o spun cu răutate dar stau în capitală, am serviciul într-o clădire elegantă, îmi place ceea ce fac și sunt mulțumită de salariul meu, am o casă, fac parte dintre votanții unui partid elitist nișat, am avut noroc dar am și depus eforturi, mă simt bine după aceste alegeri și mă bucur că nu sunt emigrantă nicăieri, am un cuvânt de spus în țara mea și e pentru prima oară când simt că ceea ce am văzut la alegeri, mi-a dus stima de sine la un nivel care îmi dă o stare bună. Nu am votat isterici, nu am votat foști comuniști și educația pe care o am, îmi permite să văd cam pe unde se situează votanții lor. Nu poți să le ai pe toate și eu mă bucur să văd în ce punct mi-am adus viața.

Eu aș fi amânat alegerile, dacă aș fi avut putere de decizie. Nu a fost un moment bun, în criza asta sanitară și la câte greșeli s-au făcut. A fost culmea prostiei contrazicerea în afirmații: presezi oamenii să stea în case, au ajuns afaceri la faliment, lume la disperare și apoi să le zici să meargă neapărat la vot că ești tu contra PSD. Uite ce a ieșit. Dar cred că rezultatul ăsta îi va trezi pe unii și vor fi mai atenți. Absenteismul, pe de-o parte, și ghiveciul din rezultate pe de altă parte, spun ceva despre ceea ce se întâmplă cu noi. Eu sunt optimistă în privința viitorului, 2021 va fi mai bun și românii vor face pe parcurs alegeri mai bune și mai decente. Uitați-vă, a dispărut Ponta din peisaj, pentru mine e o mare bucurie. PSD nu mai are majoritate. Absenteismul și intrarea cascadorilor râsului în Parlament va mișca partidele care au trândăvit, cred că toate astea vor demonstra că ce începe prost, se termină bine. Important e să nu ne mai înjurăm unii pe alții pentru ce am ales și să ne respectăm semenii și țara, pe cât posibil.

%d blogeri au apreciat: