Corectul politic

Țineți minte, în copilărie, când vă jucați cu vecinii sau colegii de grădiniță, că mereu era un copil care se criza din orice? Omul e o ființă care, prin agresivitate fizică sau verbală, stabilește relații de putere și subordonare iar jocurile copiilor dovedesc asta. Fie că se bat sau că își pun tot felul de porecle ciudate și spun sarcasme, copiii își câștigă un statut. Părinții sunt de multe ori îngrijorați și intervin dar descoperă apoi că, la finalul disputelor, copiii sunt cei mai buni prieteni și își dau întâlnire și a doua zi la joacă. Dar în fiecare gășcuță de copii este mereu unul care, complet inapt să se integreze în aceste jocuri, pentru orice glumiță, orice căcănărie copilărească, se duce la maică-sa plângând: „Mamăăăăă, Ana m-a făcut ploooost!”, „Mamăăăă, Dan m-a împiiins!” și mereu, mereu hipresensibilul cu mucii tremurând în barbă, mergea să reclame la maică-sa că lumea nu e perfectă, așa cum probabil că se aștepta el, pentru că și-a spus rugăciunea în fiecare seară și a mâncat toate cerealele cu lapte. Maică-sa, dacă era femeie normală la cap, îl trimitea înapoi la joacă și îi spunea că asta-i viața, nu toți oamenii sunt îngerași și ne descurcăm cum putem. Iar el probabil că mereu revenea la ea, cu 10 rânduri de lacrimi pe obraji, din diverse motive.

Anii au trecut iar acești veșnic nemulțumiți, setoși să trăiască într-o lume perfectă, au crescut și s-au întâlnit, s-au găsit unii cu alții prin lumea mare. Stând ei de vorbă într-o cafenea decorată cu buchețele de lavandă și ascultând muzică fado în surdină, și-au zis: „Nu se poate trăi așa. Avem posibilitatea să facem lumea asta perfectă. Toți oamenii să-și vorbească mereu asemeni vecinilor care deschid veseli obloanele caselor într-o dimineață siciliană însorită. Să fie doar iubire iar lumea să fie într-o ordine ca în schițele celui mai bun arhitect. Cum să procedăm? Facem politică. Corectitudine politică.” Dar pentru că omul este o ființă agresivă și Universul tinde spre haos, nu spre ordine, singurele lucruri pe care le reușesc ei cu brio sunt să ascundă gunoiul sub preș, să vină cu niște pretenții absurde de ordine socială și să enerveze pe cei care nu aderă la ciudățeniile lor perfecționiste. Este logic și de minim bun simț să ajuți un orb în loc să râzi de el, la fel cum e de minim bun simț să fii politicos cu un bătrân în loc să-l ridiculizezi. Dar astea sunt lucruri care țin în primul rând de educație, de cei 7 ani de acasă, iar acum e maximă jenă ca mama să se ocupe de educația copiilor, toată lumea trebuie să muncească și copiii, de la 2 ani, lăsați care pe unde, să-i șteargă la fund bone și îngrijitoare și să înțeleagă despre comportamentul civilizat ce aud pe colo, pe colo, de la străinii care se ocupă de educația lor, pentru că părinții lor muncesc mereu. În lumea ideală a corecților politic, femeile fac copii prin inseminare artificială, se întorc la muncă după naștere iar statul se ocupă de copii și le plantează tuturor în cap același lucruri, ajungând roboței pe bandă, fără amprenta familiei, toți perfecți, într-o lume perfectă. Mentalitatea infantilă și prostească a acestor oameni se va întoarce tot împotriva lor pentru că omul, având esență agresivă, oricât ar nega ei, vor ajunge să facă niște tâmpenii și niște atrocități care nu vor face lumea asta să semene nici pe departe cu visul lor roz. Și eu visez la o lume în care să fie doar oameni buni, începând cu mine, dar să mă vezi înjurând uneori și fiind a dracului cu oameni nevinovați. Apoi îmi pare rău. Dar sunt om. Iert și sunt iertată, accept faptul că fac parte din singura specie în care indivizii își bagă semenii în lagăre sau îi torturează. Suntem cei mai răi de pe pământ iar asta nu se va schimba dacă tragem o perdea colorată peste tot rahatul cu care umblăm prin lume.

Indivizii ăștia sunt atât de naivi, încât pun carul înaintea boilor și, pentru ca persoanele cu handicap să nu mai fie discriminate sau ridiculizate, vor să devină handicapul normalitate. Cum ar fi să am eu un copil orb și pentru că n-aș accepta în ruptul capului că e orb, să pot da în judecată și băga în pușcărie pe oricine ar zice că orb. Aș putea arunca în închisoare tot orașul și fiul meu tot n-ar putea vedea. Singurul lucru la care ar fi logic să sper, ar fi să întâlnească oameni bine educați care să-l ajute să treacă strada, să nu-l înșele cu banii la magazin, să poată avea prieteni buni și un serviciu pe potriva lui. Dar da, ar fi orb și cine ar spune-o, n-ar greși. Aș suferi când unii ar fi cruzi cu el, dar ce să facem? Pe lume sunt și oameni răi și needucați, nu trăim într-un vis frumos. Peste dorința lor arzătoare de a încadra totul într-o eternă perfecțiune, oamenii ăștia au și o lipsă crasă de trasare a unei scale de valori de minim bun simț și sunt în stare să apere cu fervoare ultimul infractor, ca pe cel mai blând om din lume. Iese criminalul din închisoare și te dă în judecată pentru că n-a avut tv și saltea comodă. La urma urmei, și infractorul e un om perfect dintr-o societate perfectă, nu? Cu o atitudine de genul ăsta, nu vor face altceva decât să încurajeze proliferarea mizeriei de orice fel, punând semnul egal între infracțiune și decență. Propriile prostii se vor întoarce împotriva lor. Lumea încă e năucă văzând tot ceea ce se întâmplă și până unde s-a ajuns, de te dă unul în judecată că ai dat mâna cu el când ai făcut cunoștință și el consideră că e agresiune sexuală (în SUA se poate, am rămas perplex când am auzit), și altul te dă în judecată pentru că tu n-ai înțeles că el este transsexual sapiosexual și mai nu știu ce termeni de care tu nici n-ai auzit și ai crezut că-i altceva. Dar specia umană face parte din natură, natura mereu e de partea exemplarelor puternice, sănătoase și își vor lua un șut în fund de nu-l vor putea duce, cu toate fanteziile lor glorioase. Vor da ei cu poșetuțele în cap în stânga și-n dreapta până când își vor lua niște pumni sănătoși și vor vedea că visul lor de rai pe pământ a eșuat în completă anarhie. Așa e când refuzi să te maturizezi și rămâi mereu cu mintea aia de copil care încă mai crede că dacă e cuminte, vine Moș Crăciun și dacă mănâncă tot din farfurie și nu-și murdărește hainele, i se vor întâmpla lucruri bune.

%d blogeri au apreciat: