Și 3 pățanii amuzante

Dacă tot am scris în articolul trecut despre ginecologi, iată și 3 faze amuzante (dintre care una tragi-comică) referitoare la consultații ginecologice. Două sunt din auzite, una citită.

În 2002 făceam un curs de informatică la Mangalia și una dintre colege era angajată la o firmă de pază și lucra la primărie. Avea vreo 42 de ani. Ne-a povestit ce-a pățit ea în adolescență. Prin nu mai știu ce concurs nefericit de împrejurări, locuia cu bunica ei și părinții erau plecați. Într-o zi bunica i-a zis: „Fată, ești deja la liceu, ia să mergi tu la ginecolog să îți dea certificat că ești virgină, să nu mă ia la rost maică-ta și taică-tu că n-am avut grijă de tine cât au fost plecați.” S-a dus la ginecolog, a consultat-o, a scris medicul pe adeverință „virgo intacta” și a plecat fata acasă. I-a dat bunicii adeverința și s-a pomenit cu o ploaie de palme și păruială din partea bunicii care i-a zis: „De-astea faci, panaramo? După ce că nu mai ești virgină, mai vii și cu boli venerice? Ia uite, virgo intacta!” A luat fata adeverința, s-a dus înapoi la medic și i-a zis: „Scrie dom’le aici <virgină>, că mă omoară baba!” A scris medicul „virgină” și s-a liniștit bunica. Mi-o amintesc ce râdea când zicea: „Că mă omoară baba!”

Îmi povestea mama ce a făcut una dintre colegele ei de serviciu când a fost prima oară la ginecolog. I-a zis medicul să intre după paravan, să se dezbrace și să se așeze pe masă. S-a dezbrăcat și apoi s-a așezat pe masă cu fața în jos și cu brațele sprijinite pe cele două suporturi unde trebuia să pună picioarele. Când a văzut-o medicul stând așa, i-a zis: „Doamnă, aici trebuie să puneți picioarele, nu să stați așa, aeroplan.” Când le-a povestit colegelor, toată lumea s-a amuzat dar eu mă întreb cum de i-ar trece cuiva prin cap că în poziția aia i se poate face un consult ginecologic.

Ultima pățanie e tristă dar dacă ești cinic, așa, ca mine, poți să te și amuzi. Citeam joi un articol despre nașterile în România și era adusă în dicuție relatarea unei doctorițe ginecolog referitor la o pacientă. Era o femeie de la țară, cu slabe posibilități financiare, a venit la oraș să facă ecografie în primul trimestru de sarcină și doctorița i-a spus că embrionul are o problemă serioasă la craniu (scria acolo ceva medical, dar n-am ținut minte exact ce) și că trebuie să facă avort. A mai revenit abia în ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul nașterii, ca să facă încă o ecografie și doctorița i-a spus: „Doamnă, eu v-am zis să faceți avort. Copilul nu are creier.” la care gravida a întrebat-o: „Și, în afară de asta, mai are ceva sau e sănătos?” Când am citit chestia asta, m-am gândit, cu cinism, recunosc, că nu e o excepție și așa or fi zis mamele multora. O discuție de genul: „Doamnă, v-am zis să faceți avort, copilul nu are creier.” Gravida: „Și, în afară de asta, e sănătos?” Medicul: „Altceva nu are, în rest e sănătos.” După 12 ani, copilul: „Wow, cât de tare e piesa astaaa, înoată, înoată Cheluuuțuuu! Mamă, ce bunăciune e și Antonia, cântă așa mișto! Azi nu mă duc la școală, mă duc la mall și mănânc o găleată de crispy, ce dacă am 80 de kile? Anul ăsta, de sărbători, iau iar bombe din piață și dau prin cartier cu băieții.” Așa se întâmplă când unele gravide nu ascultă sfatul medicului.

%d blogeri au apreciat: