Discuții inutile

Ați văzut câte mii de comentarii au fost zilele astea despre copilul mort la botez? La fel cum sunt mii de comentarii din partea celor care nu se satură să înjure preoții de parcă am trăi într-un stat fundamentalist religios și i-ar duce cineva cu forța la biserică sau i-ar obliga cineva să-și boteze copiii. Eu nu merg la biserică ortodoxă pentru că nu agreez atmosfera de acolo, am mers la catolici și la protestanți, e alegerea mea, n-a venit niciun preot ortodox să mă ia cu forța la biserică. Din cauza a ceea ce au făcut ortodocșii în pandemie, intenționez și să renunț la ortodoxia mea oficială în care am fost botezată dar nu am motive să înjur vreun preot ortodox. Mi se pare o ipocrizie fără margini să bălăcărești preoții în toate felurile și peste 3, 4 luni să mergi la nunți, la botezuri, să-ți botezi copilul, de parcă n-ai fi tot tu.

Cred că toată lumea a observat cum s-a ajuns la o isterie și o paranoia totală pe net, se exagerează orice, se înjură fără argumente, oamenii se confruntă în comentarii ca în război. Luați ca exemplu botezul ăsta eșuat lamentabil. Eșuat criminal chiar. Cine i-a pus pe părinți să ducă copilul atât de mic și de bolnav tâlf la biserică să fie botezat? Ei au vrut. De când eram copil, știu că e obiceiul ca dacă un bebe e foarte bolnav, trebuie botezat pentru ca, dacă moare, să ajungă în rai, fiind creștinat, și alte vrăjeli de-astea stil țața Floarea. Crezi în toate prostiile și superstițiile țața Floarea style? Asumă-ți consecințele faptului că refuzi să trăiești în 2021. Pe de altă parte, câți copii înecați la botez știți voi? Revin la ceea ce eu valorizez foarte mult la un om: instinctul de conservare. Orice ființă cu respirație pulmonară, din instinct nu inspiră dacă e scufundată în apă. Cred că acel copilaș era tare bolnav. Să-și asume părinții lui responsabilitatea că l-au dus la botez în starea în care era.

Eu, dacă aș fi avut copii, nu i-aș fi botezat. Consider botezul unui copil mic parte din îndoctrinarea religioasă. Le-aș fi vorbit despre religii și ar fi fost alegerea lor dacă ar fi vrut să rămână atei sau să fie botezați în vreo religie, le-aș fi respectat decizia. Nu m-ar fi văzut pe mine cineva la biserică cu bebe în brațe, să mi-l bage preotul în cristelniță și apoi la cârciumă cu rudele, să strângem bani și să mâncăm un tort odios cu modele de marțipan. Adică un kitsch la fel ca nunta, dar la scară mai mică. Dacă refuzi să gândești logic și te complaci în ritualuri kitsch și crezi că are ceva deosebit copiul tău după ce un bărbat l-a scufundat în apă, doar pentru că s-a perpetut gândirea asta și tu accepți asta fără să raționezi, măcar ai bunul simț și nu mai înjura preoții peste tot și nu-i mai numi hapsâni, că nu ți-au botezat copilul cu forța și nici nu ți-au băgat mâna în buzunar sau nu ți-au spart ușa când au venit cu boboteaza. Dar să fii cârcotaș și ipocrit e simplu. Când s-au dat miliarde la catedrala aia, câți au ieșit să protesteze, dintre cei care acum fac spume pe net? Habotnicii nu sunt așa de mulți în România, pe cât sunt ipocriții care sunt cu fundul în două luntre și azi măscăresc în toate felurile pe formuri preotul din Suceava și BOR iar la toamnă vor fi ciorchine în curtea bisericilor la nunți și se vor țocăi veseli pe obraji cu rudele, că nu s-au mai văzut de mult. Cine merge la biserici ortodoxe, susține acoliții PSD și ai rușilor. Dacă nu știți ce vreți, veți rămâne agățați de ei, finanțatorii lor pentru ceremonii festive de care vă puteți lipsi lejer. Cu o mână le veți băga banii în buzunar la nuntă și botez, cu o mână veți tasta pe forumuri că sunt satane în sutană.

%d blogeri au apreciat: