Cum mi-am vindecat fierea

Țineți minte că scriam în acest articol, în iulie 2020, că am mâl la fiere și urmează 6 luni de tratament și regim? Am făcut și tratamentul, am urmat și regimul, am repetat ecografia și fierea mea este curată, mâlul a dispărut și vă povestesc cum am procedat. Ce este mâlul depus la fiere? Nu este ceva din afară, nu este vreun rest de mâncare. Este un exces de suc biliar rămas acolo, el știe de ce. Dacă nu este eliminat, se solidifică, se transformă în piatră și pacientul trebuie să se opereze.

Luam deja din iulie tinctură de anghinare (30 picături în apă, cu 30 minute înainte de masă) dar doctorița mi-a recomandat în august Ursofalk. Este foarte scump și nu am avut timp să merg la medicul de familie să-mi rescrie rețeta, deci am cumpărat 100 de pastile, prima treime din tratament. Am luat vreo 10 zile, după care am fost la Mangalia în concediu și acolo am revăzut-o pe doctorița mea de familie, care este și terapeut naturist. M-a întrebat cum mă mai simt, i-am zis de mâlul meu la fiere, mi-a spus: „Nu mai lua Ursofalk, e pentru ciroză biliară și n-o să te ajute să elimini mâlul. Ia Redigest, 3 luni, și n-o să mai ai nimic.” I-am urmat sfatul, am cumpărat Redigest plus, l-am luat cu sfințenie timp de 3 luni, combinat cu tratamentul cu tinctura de anghinare și cu regimul și în decembrie, când am refăcut ecografia, toate bune și frumoase. În ce a constat regimul? Raportat la ce mâncam eu, a fost dur. Am eliminat toate lactatele, deși medicul îmi zisese să le elimin doar pe cele grase. Eu sunt fan brânză și nici nu știam ce să-mi mai iau de mâncare, după ani la rând în care în frigiderul meu erau mereu cașcaval, unt, brânzeturi, smântână, iaurt, lapte. Le-am scos de tot dar nu mi-a fost greu. Lapte, cașcaval și smântână, de exemplu, nu am mai cumpărat de atunci. Am renunțat la dulciuri cam 80% și nu am mai luat nici alimente cu multă grăsime. Dimineața mâncam tofu cu ardei sau roșii, la prânz supă de legume sau de pui și pilaf, piure, carne la grătar, numai așa am ținut-o. Fructe și legume la greu, mă obișnuisem. Cel mai greu mi-a fost cu micul dejun pentru că tofu nu are vreun gust și a fost un chin. Dar faptul că ecografia a ieșit bine și că nu mă mai trezesc noaptea cu greață, e cel mai important. Pentru că la mine a funcționat, vă recomand regimul și tratamentul meu.

Acum îmi iau curaj să trec la faza următoare: post. Eu nu pot să țin post, adică nici nu mi-am propus în mod special și am aflat că este foarte sănătos și sprijină imunitatea. Mai degrabă mă tentează postul negru și cred că mi-ar fi mai ușor să-l țin câte o zi, decât pe cel cu mâncare. Ați auzit de tratamentele cu post negru? Am văzut în 2019 un documentar despre clinici rusești care tratează diverse boli cu post negru de câte două săptămâni. Nu se ține acasă, se ține în spital, sub supravegherea medicului, se beau 8 pahare de apă pe zi și se combină cu saună, exerciții fizice ușoare, plimbare în pădure, funcții vitale monitorizate zilnic. Genul ăsta de cură vindecă boli care țin în special de intoxicarea corpului și erodarea lui cu preparatele acide mâncate în execes. Oameni cu probleme grave de articulații s-au putut ridica din scaunul rulant și au mers, după acest post. De asemenea, spuneau de o vindecare neașteptată a cuiva care depresiv fiind, a refuzat să mănânce timp de două săptămâni, toți credeau că va muri și după cele două săptămâni, s-a vindecat și și-a văzut de viață liniștit. De aceea eu încurajez pe cei care, supărați, bolnavi, triști fiind, dacă simt nevoia să nu mănânce, să n-o facă. Energia care s-ar fi canalizat pe procesul digestiei, se canalizează spre zona suferinței și grăbește vindecarea. Și un cățel sau un pisoi, dacă e bolnav, nu prea mănâncă, apoi își revine. Eu, când nu vreau să mănânc, nu mănânc, și nu văd o tregedie din asta. Recuperez a doua zi pentru că mi se face mai foame. Doar gospodinele alea enervante și maniace au idei fixe că trebuie să te pui regulat la masă și îți bagă sub nas farfurii cu mâncare, când tu zaci și nu ai putere nici să zici două vorbe. Gospodinele greșesc. Nu fiți ca ele. Ascultați-vă corpul și trăiți în ritmul lui.

Ultimul lucru despre regimuri austere, și închei. O amică, absolventă de școală de asistente la Carol Davila, îmi spunea că aveau un profesor, medic, bătrân, foarte zvelt și inteligent, și le spunea că mâncarea în execes ne omoară lent, că nu trebuie să mâncăm până ne simțim sătui, să nu avem mese copioase, ci mai degrabă simple și apropiate de natură și să luăm regulat spirulină. Ceva în genul ăsta ne spunea și o profesoară în facultate referitor la închisorile comuniste, nu știu cât era de adevărat, dar susținea că deținuții politic au apucat 90, 100 de ani, pentru că în închisoare nu-i hrăneau ca acasă, ci uneori mâncau zile în șir doar terci de cereale, cum ar fi cel de ovăz iar regimul ăsta alimentar practic le-a odihnit corpul. Eu, fan mâncare, fan prăjituri, sarmale, piftii, cred că nu apuc 90 de ani, dar nici nu insist.

Vă doresc să fiți echilibrați și sănătoși.

%d blogeri au apreciat: