VV, PNL, USR, CTP și interminabilul show

N-am mai scris de ceva timp despre politică, îmi ieșeam din mână dar iată că acum a venit momentul, după săptămâna asta incredibilă. Sunt foarte dezamăgită de tot ceea ce se întâmplă pentru că suntem într-o situație foarte grea, mulți și-au pierdut locurile de muncă, alții au făcut depresii, le-au murit rudele sau sunt în spital, ne e foarte greu după mai bine de un an de pandemie iar cei care ne conduc, oameni aleși de noi, fac așa ceva. N-au niciun respect față de noi. Plus că le dau apă la moară decerebraților din psd, stă Ciolacu pe margine și așteaptă câte un scandal cum stau pisicile maidaneze în grădina blocului ca să mai pice vreo șuviță de carne de la etaj. Cum încep să se hârâie ăștia un pic, îl vezi pe Ciolacu, cu aerul lui inteligent pe stil Fernando de la Caransebeș: „V-am ziiiis, uitee, ăștia sunt nașpaaa. Vrem anticipateee!”

Nu țin partea vreunui partid în toată situația asta. Țin partea românilor care mereu sunt batjocoriți, victime colaterale în războiul netoților care intră în politică având orice alte gânduri, dar nu să ajute România. Am votat cu USR dar nici pe departe nu i-am văzut victime în toată situația asta. E clar că cei din PNL vor să-i țină la mâna lor, îi consideră verișorii mai mici și proști, dar și ei își dau cu stângul în dreptul și fac niște gafe impardonabile. Cum să spui, frate, că sunt mai mulți morți de corona decât cei declarați, fără să ai vreo dovadă? Cum să publici în Monitorul Oficial criterii noi de izolare și carantină la nivel național fără să știe primul ministru? Ce-o fi în capetele acestor oameni? A și apărut Ciolacu, așa cum apar clownii ăia pe arc, când deschizi o cutiuță de jucărie: „V-am ziiis, sunt date greșite cu morțiiii! Hai să facem anticipateee!” Singurul aspect amuzant în toată debandada dintre PNL și USR e să-l vezi pe Ciolacu sărind aiurea cu revendicările lui la fiecare greșeală a ăstora, apoi dispare iar, ca bețivii ăia care se culcă la loc cu capul pe masă. Mă mir că nu-i e rușine să comenteze dar stai, vorbim de psd, ce rușine?

Eu citesc știri pe site-ul RFI și mai intru pe facebook la Digi24, să mă amuz de tot circul pe care-l fac acolo comentatorii. Săptămâna asta mai aveau un pic și își dădeau întâlnire să se bată. Pe de-o parte apărătorii USR care i-au făcut în toate felurile pe cei de la Digi că-s acoliții PNL-ului și îl vedeau pe VV un zeu, pe de altă parte peneliștii, auriștii și pesediștii care aruncau cu lături în USR. O nebunie. Adevărul e deseori la mijloc iar eu zic că sunt jalnici toți cei implicați în situația asta. CTP e nebun dar nu e prost, exagerează dar zice bine unele chestii. Sunt complet de acord cu el că Vlad Voiculescu a comunicat prost, deși a avut intenții bune. Să fii un om bine intenționat nu înseamnă să fii automat brici ca politician. Dacă o puneau pe Firea ministru la Sănătate, ea apărea în fiecare zi și zicea hotărâtă că a mai făcut câte 100 paturi la ATI, că situația e sub control, că spitalele deja se golesc, chiar dacă în realitate oamenii ar fi murit pe străzi și ea ar fi strâns banii pentru concerte de muzică populară. Dar pana mea, știe să iasă în față cu vrăjeala. Păcat de bunele intenții ale ăstora din USR că sunt rătăciți rău, săracii, și se mai și contrează cu PNL , frații mai spălați ai pesediștilor. Numai așa o vor ține 4 ani și nu știu ce va ieși la următoarele alegeri dacă ei doar își vor da cu poșetuțele în cap în tot timpul ăsta. Cu țara asta chiar nu ține nimeni, frate? Asta mă întristează cel mai tare.

Dacă azi ar fi fost alegeri, eu mi-aș fi anulat votul, chiar dacă în iarnă am votat cu USR. De ce? Să vă povestesc. Pe 26 martie a fost grevă spontană la metrou. Grevă ilegală, metrou blocat ilegal. Eu în ziua aceea am fost la serviciu și apoi la medic, pentru că aveam programare la ora 19:00. Am mers foarte mult pe jos. Încă am un tendon desprins de metatarsian după accidentarea din toamnă, nu am voie să merg mult și seara m-am întors acasă șchiopătând, cu dureri, după kilometri de mers pentru că nu s-a deschis deloc metroul toată ziua. Deși sigur ar fi avut legal posibilitatea să-i evacueze pe greviști de la metrou și să redeschidă circulația, n-au făcut asta nici Drulă, nici Bode iar eu m-am întors la 9 seara acasă cu piciorul târâș. La ce mama dracului să mai votez? Pentru ce? În ziua aceea, vorbeam cu paznicul de la serviciu, un domn de vreo 65 de ani, l-am întrebat ce se întâmpla dacă bloca cineva spontan metroul pe vremea lui Ceaușescu și mi-a zis: „Alexandra, păi în două ore îi scoteau cu Miliția și în două săptămâni îi și împușcau. Dar cine ar fi făcut așa ceva pe vremea lui Ceaușescu? Îndrăznea? Acum face fiecare ce vrea în țara asta.” Pe 26 martie, când m-am întors acasă sleită de puteri, fără ca cineva dintre cei abilitați în mod legal să poată face ceva pentru ca eu, cetățean corect, să folosesc metroul în acea zi, am renunțat la orice speranță pentru București, pentru România, pentru toți. Nu vreau să mai aud de niciun partid, de nicio promisiune, de nimic. S-au șters la cur cu votul meu în ziua aia. Dimineața vine metroul la 15 minute, e pentru prima oară când circulăm în halul ăsta pe Saligny-Preciziei, sunt zile la rând de când se întâmplă așa și grija lor e să spargă ușile magazinelor cu ranga și să evacueze de acolo comercianții. Dar de ce mama dracului vine metroul dimineața la 15 minute în pandemie, ne explică cineva? Merge cineva să se pună cu ranga și pe ăia care fac graficul trenurilor în așa hal? Nu. Dar la circ se pricepe toată lumea. Puțin îmi pasă și pe cine vor pune la Sănătate că iar se vor certa, spitalele vor fi tot vai mama lor, ei se vor hăitui cu scandalul încă 4 ani. PNL după USR că le ies din cuvânt, PSD după ei ca să speculeze greșelile și să tragă foloasele și demagogii de la AUR după toți, ca să creadă votanții lor cu 3 clase că ei sunt contra tuturor și vor binele țării. Dacă ar avea puțină omenie, măcar în situația asta grea în care e România acum, și-ar uni eforturile ca să ne fie mai bine.

%d blogeri au apreciat: