Unii împotriva altora

Ați văzut discuțiile de zilele astea, cu refuzul (și apoi acceptul) Primăriei de a permite Gay Pride pe Calea Victoriei? Iar a curs cu ură în online, citeam și nu-mi venea să cred că oameni care se declară creștini, vor să moară semeni de-ai lor, să fie torturați, uciși. Nu râd de ei și nu vreau să fiu sarcastică dar oare au citit Biblia, au citit un rând din ce a spus Iisus, măcar despre femeia adulterină? Nici măcar creștini de duminică nu-i pot numi. Evident că au apărut și cei din tabăra cealaltă, nu chiar așa de mulți și de virulenți, dar au fost câțiva care le ziceau conservatorilor că sunt proști, că au un neuron, etc, etc. E atât de simplu să întorci oamenii unii împotriva altora! Exact asta fac politicienii ca să-și asigure voturi. Celor care coalizează lume împotriva gaylor, puțin le pasă și de unii și de ceilalți. Ei au un target și le spun celor vizați exact ce vor să audă. Pentru ei, un gay sau un votant de-al lor care se dă cu capul de raclă la moaște, sunt fix 0, same thing. Dar îi vezi înflăcărați că vor să apere familia tradițională, că ei sunt cu Dumnezeu, că vor să interzică avortul și parada de sodomiști și aia și ailaltă. Vrăjeală. Ei și Dumnezeu, baba și mitraliera. Dar tanti Floarea și nea Ionel se bucură să-i audă, ăsta le e nivelul și li se spune exact ce rezonează cu ideile lor. Pac, demagogul șmecher și-a asigurat niște voturi. Îi vede cum se păruiesc în online și râde de ei. Și-a făcut scară pe cele mai joase sentimente umane, frica și ura, dar a reușit să urce. Întorcând oamenii unii împotriva altora.

Foto: facebook-cancelarie virtuală

Trecem la ceilalți. Progresiștii, stângiștii, sexomarxiștii și ce-or mai fi. Și pentru ei gayi sau tanti Floarea și nea Ionel sunt fix 0. Dar au găsit motiv să își creeze și ei electorat. Inventând probleme. Și tot felul de minorități sexuale de-ți stă mintea în loc când auzi așa denumiri. „Aoleu, ne discrimineazăăă, aoleu rasiștiiii, aoleu homofobiiii, aoleu misoginiiii!” Ei sunt reprezentanții eternelor victime ale discriminării (reale sau imaginare). Toată lumea e rea, ei sunt buni. De fapt caută zâzanie și scandal la fel ca ceilalți, caută să speculeze frica și ura la fel ca ceilalți, să întoarcă oamenii unii împotriva altora ca să aibă beneficii. Iar oamenii ce au făcut? Au mușcat momeala și sunt în stare să se strângă de gât și să-și scoată ochii reciproc pentru că li s-a picurat în creier otravă de la fiecare dintre părți. Numai vrăjeală și false probleme și minciuni. Stângiștii radicali nu spun: „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră.” Ei spun: „Cine nu e cu LGBT, e împotriva noastră.” Se țin la adăpost și bagă în față niște oameni complet nevinovați care încasează pumnii. La fel ca ceilalți care îi bagă în față pe habotnici și conservatori. Sunt uimită să văd cât rău li s-a făcut gaylor și lesbienelor cu atâta campanie agresivă, a ajuns lumea să-i urască din cauza celor care s-au folosit atât de josnic de imaginea lor. Mulți dintre ei și-au dat seama și se țin departe de porcăria asta politică în care nu se regăsesc.

Au fost vremuri în care candidații spuneau oamenilor ce vor să facă pentru comunitate, pentru țară, pentru binele tuturor. Acum, când lumea e în picaj, în loc să spună ce planuri au ca să schimbe lucrurile în bine, ei preferă să scindeze electoratul și să-l arunce în război deschis. Hal de oameni. Și vin alegerile și dintre ăștia votăm, ca să vădați seama cât am decăzut. Uitați-vă cum s-au măscărit în SUA democrații și republicanii, cum au învrăjbit electoratul, la ce s-a putut ajunge. Ce să mai vrei de la alții și ce să te mai miri că ai noștri au votat hoți, ultrași, mahalagioaice și un individ căruia i s-au publicat cărți în care judecă femeile pentru cum stau la doctor pe masă?

Acum veți spune că o dau în bălării dar cred că miza celor două tabere nu e doar să atragă voturi. Oamenii cuprinși de sentimente joase sunt ușor de manevrat, sunt slabi și bolnavi. Nu uitați un lucru: toți ne hrănim din aceeași sursă de energie, suntem interconectați și răul pe care îl faci altuia e răul pe care ți-l faci. Răul pe care îl gândești despre altul, e răul care îți otrăvește inima și mintea. Unii dintre cei pe care îi știu cu boli autoimune își detestă semenii și îi judecă. Nu urâți, nu gândiți rău și nu faceți rău semenilor voștri pentru că suntem interconectați. Cei care vor să vă vadă strângându-vă de gât unii pe alții, nu o fac doar pentru voturi, ci pentru că așa veți rămâne jos, ușor de manevrat, iar dragostea și bunătatea v-ar duce atât de sus încât ați fi peste ei și ar rămâne fără putere. Nu urâți nici pe gay, nici pe ateu, nici pe credincios, nici pe bogat, nici pe sărac, nici pe ultras, nici pe hoț, nici pe drogat, nici pe prostituată, pe rom, antivaccinist sau politician. Să nu urâți pentru că e cel mai mare rău pe care vi-l puteți face. Compasiune în loc de ură, pentru că și ei sunt tot oameni iar resentimentele și agresivitatea vă îmbolnăvesc din cap până în picioare și nu vă ajută să construiți nimic, ci doar să dărâmați. Vedeți cum ați fost întorși unii împotriva altora de când a apărut coronavirusul? Mai rău decât gayi și bisericoșii. Ură de nivel planetar. Unii cu mască, unii fără mască, unii pro vaccin alții anti vaccin, unii cred în virus, unii nu, unii vor în casă, alții vor afară, este luptă pe viață și pe moarte. Praf vă face sănătatea tot stresul ăsta. Virusul e nimic pe lângă psihoze, depresii, fobii, compulsii. Un impuls a trebuit pentru efectul de domino. Oamenii s-au dus fix după acei stimuli care au corespuns cu ideile lor și s-au lăsat antrenați în toată căderea. Pentru că n-au iubire de semeni și sunt ușor de manipulat. Experiment social la sânge.

Nimic nu va schimba ceea ce am scris eu aici. Valurile de ură se vor ciocni zi de zi la fel iar cei care concertează toată mizeria și profită de pe urma celor mai joase porniri și sentimente ale semenilor, vor fi zi de zi mai prosperi, în vârful unui munte de răutate dezlănțuită. Oamenii pot discerne între bine și rău, pot alege o cale, pentru că au conștiință. Avem ceea ce am ales și suntem ceea ce am ales să fim.

%d blogeri au apreciat: