Transilvania. O țară(?)

Că tot e azi Ziua Națională, scriu un articol la care eram cu gândul de vreo 10 zile.

Cu vreo 3 săptămâni în urmă, citisem despre un sondaj făcut în rândul etnicilor maghiari din România. Printre diverse întrebări, era și În ce țară simțiți că v-ați născut și din care faceți parte? Vreo 60% dintre ei au răspuns: Transilvania. Nu m-aș fi așteptat la un asemenea răspuns și m-am gândit: „Să-i anunțe și pe oamenii ăștia cineva că Transilvania nu e o țară.” Mă întreb ce ar fi răspuns românii din Transilvania la întrebarea asta.

Scrisesem despre un spectacol coregrafic de la FNT, o trupă bună din Sfântu Gheorghe, cu un spectacol de Frenc Feher. Acest domn coregraf este maghiar stabilit în Danemarca. Am aruncat un ochi la el pe site pentru că am fost curioasă ce experiență are și erau acolo multe spectacole și workshopuri. Era, ca în orice CV, trecut: titlul evenimentului, oraș, țară. Avea acolo o grămadă de țări. Și, spre finalul listei, avea un eveniment din Sfântu Gheorghe. Era scris: spectacol X (nu mai știu ce era), Sfântu Gheorghe, Transylvania. Omul ăla nici măcar nu-și trecuse în CV că fusese în România.

Trecând de bine-cunoscuta dorință a maghiarilor de a-și alipi Transilvania, eu mă gândesc la situația asta mai mult decât din perspectivă politică. Trecem de etnicii maghiari și ne uităm un pic la românii noștri. Eu voi pleca la Cluj peste 3 săptămâni și am aderat la un grup de clujeni pe facebook (nu mi-am șters profilul până la urmă, dar accesez doar strictul necesar, foarte puțin), ca să văd care e atmosfera pe acolo. De asemenea, am fost anul ăsta în Transilvania și am interacționat cu oamenii. Voi știți cât de supărați sunt ei pe București? Pe mizeria din București, pe politica infectă și sinucigașă de la București, pe mahalageala din București, plus că sunt influențați și de presa mizerabilă care prezintă orașul ăsta ca pe o groapă de gunoi, de parcă nu ar mai fi în București măcar un om educat și un eveniment decent. Voi știți ce jenă resimt ei la gândul că au capitala la București? Eu nici nu mă mir că au ajuns să spună că sunt transilvăneni, nu români, când, oriunde se duc, dacă zici român, zici hoț, cerșetor sau prostituată. Da, așa este. Să vă spun cât de urât sau de suspicios se uitau italienii la noi în autobuze când ne auzeau vorbind românește? Mulțumită politicii duse la București de 32 de ani încoace, râuri de infractori au fost lăsați să treacă granița și să sperie Europa. Ar trebui să aibă vreun entuziasm Istvan din Sfântu Gheorge sau Katalin de la Cluj pentru că scrie România pe cartea lor de identitate? Sau George din Iași. Sau eu. Eu, dacă merg în altă țară și zic că sunt din Dobrogea, ăia dau din umeri. Dar dacă cineva zice că-i din Transilvania, poate i se va răspunde: „A, ce frumos! Transilvania! E super la voi acolo.

Săptămâna trecută am ieșit într-o seară de la metrou (pentru cine nu știe, stau la Păcii) și era în tot cartierul un fum ca o ceață. Mirosea chimic, era sufocant, oribil. 10 minute fac de la metrou până în casă. Totul pe mine mirosea a fum, și lenjeria intimă. Tot. Mizeria aia intrase până în lenjeria de corp în 10 minute, cu hainele de iarnă pe mine, cu geaca groasă. Cine îi susține pe ordinarii care ard deșeuri periculoase în Ilfov? Cine îi susține să ne distrugă plămânii, să ne omoare? Politicienii. De 32 de ani îi lasă să facă ce vor, au ajuns să bată medicii în spitale și nimeni nu pune joarda pe ei. De 32 de ani îi lasă să ne facă de râs puind ca animalele și furând și cerșind cu mic, cu mare, prin toată Europa. Am fost impresionată când am luat contact cu oamenii din secuime. Ce amabilitate, ce curățenie, ce discreție. Păi oamenii aceia chiar nu au de ce să fie mândri că s-au născut într-o țară unde politicienii batjocoresc omul cinstit dar protejează toate jighimelele, toți paraziții, doar pentru că se duc cu ciurdina la votare și îi mențin în funcții. Și unde sunt acei trădători de țară care ne ucid, prin politicile lor antiromânești? La București.

Îmi povestea una dintre angajatele pensiunii la care am stat la Miercurea-Ciuc că, la casa de lângă ei, s-au aciuat niște indivizi din categoria paraziți-asistați social. Casele de pe acea stradă erau toate vechi de sute de ani, era bulevardul central al orașului. Nu știu cum ajunseseră indivizii ăia acolo, probabil abuziv. Îi terorizaseră, pur și simplu. Ardeau cauciucuri în curte și se împrăștia fumul în tot centrul orașului, cerșeau pe la restaurantele din centru, se purtau ca niște distruși. Făcuseră proprietarii de pe stradă inclusiv o adunare ca să decidă ce-i de făcut dar le era imposibil să rezolve ceva. De ce? Pentru că, de 32 de ani, nu mai ai voie să te atingi de ei. Sunt specie protejată în România. Rezultatul faptului că ne conduc niște trădători infecți care vor să facă voia străinilor și țara asta să nu mai fie a românilor, românii să fie alungați și să ajungem Asia. În propria noastră țară, muncim ca să ținem în spate paraziții. În condițiile astea, să nu vă mirați că ardelenii ar da foc Bucureștiului, dacă ar putea. Noi pe aici glumim, ne resemnăm, dar acolo oamenii chiar urăsc cu patimă tot ce le e dat să trăiască din cauza politicii din Sud. Să nu vă mirați dacă va crește procentul celor spun că țara lor este Transilvania și că vor cere autonomie, într-un mod susținut, și românii și maghiarii la un loc, pentru că e imposibil să fii batjocorit în halul ăsta de niște scursuri care distrug o țară care merită să fie iubită, la cât e de frumoasă. România. Scursurile și-au propus să plece cine poate, au plecat românii cu milioanele, iar cei care rămân să fie aduși la exasperare de sărăcie, de batjocorire, să nu mai aibă copii (vezi generația mea) și românii pur și simplu să dispară. Asta au pentru noi conducătorii, de 32 de ani, indiferent cu cine am votat. Oameni care vor doar rău pentru țara lor.

Cei care azi au pus steaguri pe la geam, pe la mașini, care au fost pe la defilări, poate ar trebui să se gândească un pic pe unde se mai situează nivelul de coeziune între zonele țării și ce vom mai sărbători peste câteva zeci de ani sau mai puțin, pe 1 decembrie.

%d blogeri au apreciat: