Recomandări iernatice

N-aveam în plan un articol pentru azi dar scriu ceva rapid, ca să vă spun câteva lucruri pentru că nu știu dacă mai am timp să scriu până la concediu.

Doar ce am gătit bradul, clipocește instalația în el în stânga mea, ascult cântece crăciuniste și, apropos de atmosfera de sărbătoare, dacă sunteți din București (sau dacă urmează să veniți), vă recomand să vizitați un loc despre care am mai scris și voi mai scrie. Artmark. Este peste drum de muzeul Theodor Aman, vizitarea este gratuită și veți vedea acolo obiecte de artă extraordinare. Nu mai aduc în discuție faptul că este situat în palatul Cesianu-Racoviță, un imobil de o frumusețe extraordinară. Având în vedere faptul că exponatele intră în licitații, este bine să fie vizitat măcar la vreo două săptămâni, pentru că mereu apar altele. Imaginați-vă un loc unde vedeți gratuit Aman, Iser, Pallady, Grigorescu, Baba, icoane și obiecte religioase din toată Europa, din secole trecute, bijuterii cu diamante, covoare orientale, mobilier și ceasuri vechi și scumpe. Sunt fascinată de Artmark. Pasiunea mea pentru lux și eleganță a găsit un loc în care se simte hrănită complet. Acum au împodobit casa extrem de frumos, de aceea vă recomand să mergeți, e numai lumină pe fațadă. Eram în seara asta la etaj, draperiile erau trase pe lateralele ferestrei și se vedea minunat casa lui Aman, peste drum, o operă de artă, luminată de toată instalația luminoasă de la Artmark. Pentru atât de puține lucruri iubesc Bucureștiul! Dar mă bucur de ele din tot sufletul. Am început să urmăresc uneori și licitațiile în direct. Evident că nu aș avea bani să licitez dar mi-am dat seama că îmi place foarte tare să văd parcursul de vânzare a unui obiect de artă. Când se vinde ceva, mă gândesc cum o fi persoana care a dat atâția bani. E bine să ai mulți bani, probabil te simți intangibil.

Ceva amuzant: au acum expusă o icoană pe sticlă ce are pe spate câteva rânduri scrise de Arsenie Boca pentru că el a dăruit icoana cuiva. Ce credeți că s-a întâmplat? Au aflat habotnicii și au venit la casa de licitații ca să se roage și să se închine la icoană. Povestea în seara asta o angajată. Nu ziceau rău cei de la Times New Roman când scriau că noua religie în România este ArsenieBocanismul. Atâta incultură și atâta disperare e în țara asta, încât îi duci pe unii cu religia cum duci un câine înfometat, dacă îi arăți o bucată de mâncare.

Al doilea anunț, tot pentru bucureșteni. Sâmbăta viitoare începe Festivalul de film japonez. Mi-a lipsit enorm. Va fi pe 12 și 13 decembrie, la Cinemateca Eforie. Abia aștept.

Foto: Ambasada Japoniei

Doresc să vă aducă Moș Nicolae tot ce vă doriți (chiar dacă știm că de obicei vine cu dulciuri). Decembrie nu e o lună ușoară și sper să aveți parte de cât mai puțin stres, dacă se poate. Eu de mâine încep 10 ședințe de recuperare pentru că, din cauza statului cu capul aplecat la birou și pe telefon, colana mea cervicală a început să dea rateuri. De pe la 40 de ani scârțâie colo, scârțâie dincolo și deja simțim cum începe să întrebe Bellu de noi. Asta e, nimeni nu e veșnic și sănătatea e cel mai de preț, cel mai fragil și perisabil bun al nostru. Să fiți sănătoși și luminoși!

%d blogeri au apreciat: