Păi, 2022

La mulți ani, dragii mei cititori! Vă mulțumesc pentru că, și în acest an, alocați minute din viețile voastre pentru a vedea ce-am mai scris eu aici. Ce vă doresc? Să fiți sănătoși, pentru că nimic nu pare așa greu când e omul sănătos. Dar dacă e bolnav, și cele mai bune lucruri nu mai au farmec. Să rezolve anul ăsta tot ce vă frământă, zilele să vă fie senine și luminoase ca răsăriturile de la marea mea frumoasă, să aveți puterea de a ierta și de a fi mai buni zi de zi.

Am revenit pe 2 ianuarie de la Cluj, am călătorit (cu autocarul) aproape 11 ore, m-a stors de puteri drumul, am și intrat în forță la serviciu, după aproape 3 săptămâni de concediu, și încă nu mă pot aduna să încep serialul „Cluj”. E mult de povestit, nici n-am apucat să descarc pozele, deci mai aștept până vine acea claritate care mă va ajuta să descriu bine cele două săptămâni. Rezumat: a fost frumos. Cum zice tot românul (după o situație din care a ieșit viu și în care n-a avut motive să plângă). Astăzi, însă, Alexandra este o persoană altruistă și s-a gândit să împartă cu cititorii ceea ce i-a făcut ei ziua foarte plăcută.

2022 a început pentru mine cu o uriașă dorință de a mă relaxa. Am revenit pe mod chill masiv din orașul oamenilor de care melcul țuști, fuge, când vor să-l prindă, deci e ușor de înțeles cu ce tip de energie m-au contaminat. Mă preling prin lume. Azi am făcut curat în inbox la una dintre adresele de mail (cea pe care o am aici la contact). Ușor, ușor, mai citeam, mai ștergeam din mailuri, și am ajuns la unul pe care mi-l trimisesem de pe o altă adresă, anul trecut, în aprilie. Era doar un link. Nu am stat să analizez ce era acolo și am dat click. O idee bună. Ajungem iarăși în Secuime, revelația mea din 2021, și vă recomand acest site, Ținutul Secuiesc 360. Are 3 secțiuni mari cu imagini panoramice (135 în total, din ce am văzut în descriere). Regiunea Ciuc, Regiunea Odorhei și Regiunea Gheorgheni. Vizitând eu conace, păduri și tot ce mai era frumos pe acolo, căutând și ceva muzică, am primit la fix o sugestie de melodie care s-a potrivit perfect cu imaginile și a ieșit o combinație ideală de weekend. Ceva mai bun nu exista pentru mine, în această zi de sâmbătă în care vremea neprietenoasă și letargia aferentă unei condiții feminine de sănătate, m-au făcut să stau acasă. Cui îi mulțumim pentru atâtea imagini fantastice de tur virtual? Unei doamne covăsnene numite Enikő Daczó. Când v-ați săturat de negativisme de la știri, când v-au scos ai voștri din sărite, când simțiți că v-a sufocat orașul sau doar vreți să vedeți locuri frumoase, poate țineți cont și de sugestia mea. Dați play și melodiuței de relaxare și lumea voastră interioară va fi mai senină.

Când reușesc să-mi reintru în ritm și amintirile mele din Cluj se vor aranja într-o ordine povestibilă, revin cu detalii. Pentru blog, dorința mea e ca anul ăsta să fie mai optimist și mai relaxant ca anul trecut, să nu fie omul încruntat la final de articol, că destul îl încruntă altele. Măcar la ce scriu eu, să veniți cu gândul că nu vi se revarsă drama în suflete. Și să-i fac odată ceva, să nu mai stea strâmbă poza de antet, de zici că s-a întâlnit țăranul cu tehnica atunci când am umblat eu la setări. Dar luminoși și sănătoși să fim! Ce are Dumnezeu mai bun pentru voi, să vă dea în 2022!

%d blogeri au apreciat: